Managed Firewall

Cybercriminelen vinden steeds creatievere manieren om ongeautoriseerde toegang tot uw bedrijfsmiddelen te verkrijgen. Ze brengen de veiligheid en continuïteit van uw bedrijfsvoering in gevaar door bekende en onbekende kwetsbaarheden te misbruiken.

Hackers vallen niet alleen uw bedrijfsnetwerken aan, zij proberen uw medewerkers ook met geavanceerde malware, bots, drive-by-downloads en phishing te misleiden.

Bescherm uw netwerkinfrastructuur tegen bedreigingen

Met een firewall zijn uw organisatie en medewerkers altijd beschermd tegen deze bedreigingen. Een firewall onderhouden vereist echter tijd en gespecialiseerde kennis.

Hebt u die tijd niet, of die kennis niet in huis? Met Managed Firewall van KPN hebt u geen omkijken meer naar het beheer van uw firewall. Uw firewall is altijd up-to-date en uw netwerk en data zijn altijd goed beschermd.

Wat is een firewall?

Een firewall is hardware of software die functioneert als een soort van muur tussen uw netwerk en het internet. Alle informatie die door de firewall komt, wordt gescand op gevaarlijke onderdelen en vervolgens doorgelaten of tegengehouden. Dit werkt ook andersom, zodat u niet zomaar alles het internet op stuurt.

Firewalls vormen al meer dan 25 jaar de eerste verdedigingslinie binnen netwerkbeveiliging. Zij vormen een barrière tussen beveiligde en beheerde interne netwerken die kunnen worden vertrouwd en niet-vertrouwde externe netwerken, zoals het internet.

Maatregelen om een (bedrijfs)netwerk te beveiligen concentreren zich meestal op het implementeren van beveiligingssoftware en -hardware in de vorm van firewalls en VPN’s. Vaak ontbreekt daarbij het besef dat beveiliging veel méér is dan een technologisch vraagstuk alleen. Wanneer een firewall niet regelmatig wordt geactualiseerd of werknemers onzorgvuldig omgaan met wachtwoorden of encryptiehulpmiddelen, is een organisatie toch enorm kwetsbaar. De beveiliging is namelijk zo sterk als de zwakste schakel.

Informatiebeveiliging is een actief proces en een onbeheerde firewall is niet afdoende om beveiligingsrisico’s uit te sluiten. Met de Managed Firewall service van Rely kiest u voor optimale zekerheid en heeft u geen omkijken meer naar installatie, configuratie en onderhoud.

Zogenaamde ‘cybercriminelen’ proberen steeds vaker in te breken op bedrijfsnetwerken om misbruik te maken van kostbare bedrijfsgegevens of bijvoorbeeld processorkracht van het lokale platform. De ontwikkelingen gaan echt razendsnel en zijn haast niet bij te houden zonder het als primaire taak toe te wijzen binnen uw organisatie. U kunt het netwerk daarbij alleen goed beschermen als u het 24 uur per dag bewaakt. Die combinatie maakt het een kostbare en tijdrovende zaak; het terrein van specialisten.

Een succesvolle hackpoging kan enorme gevolgen hebben:

Productiviteitsverlies: door het herstellen van schade aan programma’s en bestanden en het dichten van het beveiligingslek.

Financiële schade/juridische aansprakelijkheid: indien privacygevoelige of vertrouwelijke informatie ontvreemd wordt van het bedrijfsnetwerk kan dit leiden tot juridische procedures en schadeclaims.

Imagoverlies: een succesvolle hack kan (mede onder druk van de media) een zorgvuldig opgebouwde reputatie beschadigen richting klanten en leveranciers.

Wij beschikken met de dienst Managed Firewall over een effectief beveiligingsconcept waarbij de combinatie van hardware, expertise en continue bewaking centraal staat en een effectieve bescherming biedt in vrijwel elke situatie en netwerkoplossing.

Deze oplossing is geschikt voor zowel eenvoudige als complexe bedrijfsnetwerken en is gebaseerd op de hoogwaardige series van Ubiquiti en Juniper Networks.

Open chat
Hallo...kunnen we u helpen ?