Cloud oplossingen

Steeds meer ondernemingen verhuizen hun data naar de cloud. Ook MKB bedrijven stellen steeds vaker een cloud strategie op om flexibel te kunnen overstappen naar de infrastructuuroplossing die voor hun onderneming het interessantst is.

Waarom cloud computing?

Waar in het verleden IT-diensten, zoals software, databases, servers en netwerken werden gedownload op een fysieke computer of server, geven cloud computing diensten mensen toegang tot dezelfde soort toepassingen, maar dan online.

img-02
img-01

Voordelen

Cloud oplossingen zijn ideaal voor bedrijven die een groeiende of fluctuerende hoeveelheid bandbreedte, opslag of rekenkracht nodig hebben. Naarmate de behoefte groeit is het gemakkelijk je cloud capaciteit of het aantal gebruikers ervan op te schalen, op basis van externe servers van de cloud-leverancier. Andersom, wanneer je een tijdje minder capaciteit of gebruikers nodig hebt, is het ook gemakkelijk weer terug te draaien.

Voor bedrijven van alle groottes is het belangrijk om te investeren in goede disaster recovery, maar voor kleinere bedrijven, die de benodigde liquide middelen en expertise missen, kan dit lastig zijn. Cloud computing maakt het voor alle organisaties mogelijk. Het waarborgen van bedrijfscontinuïteit, het maken van back-ups en noodherstel na een ramp is in de cloud een stuk makkelijker doordat gegevens makkelijk gespiegeld kunnen worden in het netwerk van de cloudprovider. Voordeel is ook dat deze cloud-oplossingen tijd besparen en er geen grote up-front investeringen en expertise voor nodig zijn.

De schoonheid van cloud oplossingen is dat de servers off-premise zijn, uit het zicht en uit je zorgen. Leveranciers beheren ze en implementeren regelmatige software- en beveiligingsupdates, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het operationeel houden van het systeem zelf. Je betaalt dus eigenlijk voor een totale service en niet alleen de software en systemen, vandaar dat software in de cloud ook wel Software as a Service (SaaS) wordt genoemd. De cloud leverancier zorgt voor een goede basis en jij kan je tijd een stuk efficiënter gebruiken, ten goede van de bedrijfsvoering en de klant!

Met cloud computing hoef je geen kosten meer te maken voor de aanschaf van hardware en software en voor het installeren en beheren van eigen datacenters in het bedrijf. Je betaalt maandelijkse abonnementskosten, alleen voor wat je ook daadwerkelijk nodig hebt.

Wanneer je teams altijd en overal documenten kunnen openen, bewerken en delen in de cloud, zijn ze in staat om veel efficiënter samen te werken. Cloud computing diensten en file sharing apps helpen hen in real time en geeft hen volledige zichtbaarheid van hun gezamenlijke projecten, zonder het steeds heen en weer te hoeven sturen in bijlages. Met gedeelde documenten ziet iedereen één versie van het gedeelde werk en voorkom je een puinhoop van conflicterende bestanden.

Bij cloud computing geldt, als je een internetverbinding hebt kunt je in de cloud en dus bij je werk. Het resultaat? Bedrijven kunnen hun medewerkers meer flexibiliteit bieden, zodat ze kunnen genieten van de work-life balance die bij hen past. Of je het liefst thuis werkt, onderweg, in het buitenland of op kantoor, met je bestanden in de cloud maakt het niet uit, want je kan overal even effectief te werk.

Je laptop verliezen op zich is al heel vervelend, maar de gevoelige gegevens die erop staan verliezen is nog gevaarlijker. Cloudoplossingen bieden je meer zekerheid wanneer dit gebeurt. Wanneer je gegevens worden opgeslagen in de cloud, kunt je deze openen, ongeacht wat er gebeurt met je apparaten. Je kunt zelfs op afstand gegevens van verloren laptops wissen zodat ze niet in verkeerde handen vallen.

Overstappen naar de cloud geeft iedereen toegang tot technologie van enterprise-niveau, en bevordert dus de concurrentie, ook voor kleinere bedrijven. Met Software as a Service (SaaS) hebben kleine bedrijven dezelfde middelen tot hun beschikking hebben als de gevestigde namen. Zo’n 70% van de organisaties geeft aan dat de keuze voor cloud technologie hun merkbare concurrentievoordelen oplevert (of op korte termijn gaat opleveren).

Open chat
Hallo...kunnen we u helpen ?